Close Menu
    Ultimele stiri

    Jaful AFM în contextul istoric: Cum România 2025 reiterează tiparele de pradă ale secolelor precedente

    iunie 20, 2025

    Trei povești din labirintul AFM: Când aceeași garanție salvează și condamnă în același timp

    iunie 11, 2025

    Polițistul Jurjuț Cristian, trimis să execute percheziții la familia Talpoș: ‘Doar executăm ordine’

    iunie 5, 2025
    Pe Subiect
    SUBSCRIBE
    • Politica
    • Justitie
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse
    • Justitie
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Social
    Pe Subiect
    Home»Sanatate»Verificati lista de ingrediente de pe ambalaj.
    Sanatate

    Verificati lista de ingrediente de pe ambalaj.

    martie 28, 2024Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
    Verificati lista de ingrediente de pe ambalaj
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Lactate contrafăcute, în magazinele românești: lapte îndoit cu apă, brânză sfărâmicioasă. Șocant ce arată testele inspectorilor sanitar-veterinari

    Dacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai probabil ea este preparată cu ulei de palmier. Brânza naturală începe să fermenteze.

    Înghețata

    Este suficient să o lăsați să se dezghețe pe o farfurie. Produsul natural se va înmuia, păstrându-și forma, în timp ce produs cu ulei de palmier se va topi mult mai lent, transformându-se într-un lichid semitransparent.

    Cașcavalul

    Cașcavalul fabricat cu ulei de palmier poate fi depistat ușor după gustul caracteristic de săpun. Un test și mai relevant este cel al expunerii la soare sau la căldură: cașcavalul adevărat se înmoaie și își pierde elasticitatea în câteva minute, în timp ce produsul falsificat, dimpotrivă, devine mai tare și pe suprafața sa apar stropi de ulei.

    Untul

    Ca și „brânza dulce de vaci”, untul contrafăcut rămâne printre dinți, lăsând depuneri grase pe limbă. Untul adevărat se topește ușor. La temperatura camerei untul natural se înmoaie, iar cel care conține grăsimi vegetale rămâne tare. Denumirile ambigue sub care se ascunde uleiul de palmier sunt numeroase și în continuă creștere, făcând tot mai dificilă evitarea consumului de produse care conțin acest ingredient. Totuși, atenția acordată descrierilor de pe etichete poate ajuta la identificarea lor.

    Sursa: realitatea.net

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Related Posts

    Stenoza canalului vertebral: cauze și persoane afectate

    aprilie 23, 2025

    Cum să recunoști o urgență cardiovasculară și acțiuni necesare

    aprilie 23, 2025

    Test optic ce ajută la identificarea trăsăturilor autiste.

    aprilie 22, 2025

    Fructele ce albesc dinții, ard calorii și controlează glicemia. Sezonul începe în mai.

    aprilie 22, 2025

    Metode eficiente pentru a scăpa de anxietate.

    aprilie 22, 2025

    Nouă regulă ANPC pentru limitarea accesului minorilor la țigări.

    aprilie 21, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Politica cookies
    • Contact
    • Facebook
    • Politica
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.