Iată câteva lucruri mai puțin știute despre vinete:
– reglează nivelul de colesterol, blocând formarea radicalilor liberi;
– bolnavii de artrită, gută sau osteoporoză trebuie să evite consumul de vinete, sub orice formă, deoarece simptomele se pot agrava. Alcaloizii din vinete au potențial alergen și chiar pot provoca intoxicații. La fel și în cazul consumului de roșii, cartofii sau ardei;
– vinetele conțin nicotină! Acel gust ușor amărui al semințelor de vânătă se datorează conținutului de nicotină. Un nivel scăzut, dar deloc surprinzător, dacă ne gândim că vânăta face partea din familia Solanaceae, fiind înrudită cu planta de tutun.
– coaja vinetelor era folosită în vechea societate chineză pentru a se obține o vopsea ce era folosită de femeile de rang înalt pentru colorarea dinților în cenușiu.
– vreme de sute de ani, oamenii nu au consumat vinete pentru că aveau convingerea că aceasta provoacă nebunie, lepră și cancer.
– abia începând cu secolul al XVIII-lea, vinetele au intrat în alimentația oamenilor.
– o vânătă conține circa 92% apă. Astfel, la gătit aceasta va lăsa multă zeamă în vas.
Related Posts
Add A Comment