Cât de sănătos este mâncăm roșii cu brânză
În ceea ce privește roșiile cu brânza, Mihaela Bilic respinge ideea unei combinații culinare greșite: „Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, ‘am mâncat, o fi păcat’? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete. Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu.”, spune Mihaela Bilic.
„Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească”, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Roșiile reprezintă un aliment de bază pe masa românilor, datorită valorilor nutriționale pe care le oferă. „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară”, susținându-și argumentele. „Are puține calorii, conține peste 95% apă, este bogată în fibre și minerale. Aciditatea din roșie favorizează absorbția fierului din carne, pește și legume, motiv pentru care tocănițele, ghiveciurile de legume sau sosurile pentru paste sunt mai gustoase și mai sănătoase dacă sunt preparate cu sos de roșii. Sucul de roșii reprezintă o alternativă mai sănătoasă și mai prietenoasă cu silueta decât sucul de portocale. Un pahar de suc de roșii conține doar jumătate din caloriile prezent în orice alt suc de fructe și doar 30% din cantitatea de fructoză din sucul de portocale.”, argumentează nutriționistul.
Sursa: realitatea.net