Close Menu
    Ultimele stiri

    Ioana Dogioiu răspunde lui Grindeanu pe tema prețurilor

    septembrie 18, 2025

    Kelemen Hunor îi cere lui Ilie Bolojan sprijin pentru plafonarea prețurilor

    septembrie 18, 2025

    Kelemen Hunor îi cere lui Ilie Bolojan să sprijine plafonarea prețurilor

    septembrie 18, 2025
    Pe Subiect
    SUBSCRIBE
    • Politica
    • Justitie
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse
    • Justitie
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Social
    Pe Subiect
    Home»Sanatate»Este bine să mâncăm roșii cu brânză.
    Sanatate

    Este bine să mâncăm roșii cu brânză.

    mai 16, 2024Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
    Este bine sa mancam rosii cu branza
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Cât de sănătos este mâncăm roșii cu brânză

    În ceea ce privește roșiile cu brânza, Mihaela Bilic respinge ideea unei combinații culinare greșite: „Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, ‘am mâncat, o fi păcat’? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete. Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu.”, spune Mihaela Bilic.

    „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească”, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Roșiile reprezintă un aliment de bază pe masa românilor, datorită valorilor nutriționale pe care le oferă. „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară”, susținându-și argumentele. „Are puține calorii, conține peste 95% apă, este bogată în fibre și minerale. Aciditatea din roșie favorizează absorbția fierului din carne, pește și legume, motiv pentru care tocănițele, ghiveciurile de legume sau sosurile pentru paste sunt mai gustoase și mai sănătoase dacă sunt preparate cu sos de roșii. Sucul de roșii reprezintă o alternativă mai sănătoasă și mai prietenoasă cu silueta decât sucul de portocale. Un pahar de suc de roșii conține doar jumătate din caloriile prezent în orice alt suc de fructe și doar 30% din cantitatea de fructoză din sucul de portocale.”, argumentează nutriționistul.

    Sursa: realitatea.net

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Related Posts

    Partidul Umanist Social Liberal a protestat la Ministerul Sănătății

    septembrie 18, 2025

    Rogobete despre concediile medicale fictive: „Vor fi măsuri”

    septembrie 16, 2025

    Guvernul publică lista spitalelor nefinanțate PNRR.

    septembrie 12, 2025

    Rogobete: Medicii care dezinformează riscă să nu mai profeseze.

    septembrie 12, 2025

    Florin Marin a fost internat la terapie intensivă.

    septembrie 11, 2025

    35 de medicamente noi adăugate pe listele compensate

    septembrie 10, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Politica cookies
    • Contact
    • Facebook
    • Politica
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.