Victor Ponta, exclus din PSD și eliminat dintr-o comisie parlamentară
Victor Ponta, fost lider al PSD, primește o nouă lovitură politică. După ce a fost exclus din partid pe 12 martie, acesta a fost înlăturat și din funcția de președinte al Comisiei de Politică Economică din Camera Deputaților. Decizia a fost comunicată de conducerea PNL, prin vocea lui Hubert Thuma, șeful de campanie al lui Crin Antonescu.
Ponta a reacționat vehement, declarând că schimbarea sa din funcție este o consecință a excluderii sale din PSD. El a subliniat că, în cazul în care va ajunge președinte, va lupta împotriva mafiei transpartinice și va elimina din politică toate marionetele acesteia. Într-o postare pe Facebook, Ponta a afirmat că România are nevoie de lideri competenți și patrioți, promițând să pună interesele țării pe primul loc.
PNL respinge acuzațiile lui Ponta
Partidul Național Liberal a respins categoric acuzațiile lui Victor Ponta, calificându-le drept manipulări. PNL a transmis că schimbarea sa din funcție a fost o consecință firească a excluderii din PSD, partid care a decis să-l retragă dintr-o poziție obținută pe baza apartenenței politice. Liberalii au salutat decizia PSD de a se delimita de un personaj considerat toxic, acuzându-l pe Ponta de trădarea repetată a partidului și a electoratului social-democrat.
Într-un comunicat oficial, PNL a reiterat că nu are nicio legătură cu gestionarea membrilor PSD și a subliniat că decizia de excludere a fost luată în mod legitim de social-democrați. De asemenea, liberalii au evidențiat că această măsură reconfirmă soliditatea coaliției de guvernare și susținerea unui singur candidat la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu.
Un context politic tensionat
Excluderea lui Victor Ponta din PSD și eliminarea sa din comisia parlamentară reflectă tensiunile din scena politică românească. Ponta, care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale ca independent, a fost suspendat din partid înainte de excludere. În ciuda acestui fapt, el rămâne deputat ales pe listele PSD.
Aceste evenimente subliniază fragilitatea relațiilor dintre partidele politice și evidențiază provocările cu care se confruntă liderii care aleg să se distanțeze de formațiunile care i-au susținut inițial. În timp ce Ponta își continuă campania prezidențială, promițând reforme și combaterea corupției, reacțiile partidelor rivale indică o luptă acerbă pentru influență și control în politica românească.