Close Menu
    Ultimele stiri

    Jaful AFM în contextul istoric: Cum România 2025 reiterează tiparele de pradă ale secolelor precedente

    iunie 20, 2025

    Trei povești din labirintul AFM: Când aceeași garanție salvează și condamnă în același timp

    iunie 11, 2025

    Polițistul Jurjuț Cristian, trimis să execute percheziții la familia Talpoș: ‘Doar executăm ordine’

    iunie 5, 2025
    Pe Subiect
    SUBSCRIBE
    • Politica
    • Justitie
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse
    • Justitie
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Social
    Pe Subiect
    Home»Sanatate»Este bine să mâncăm roșii cu brânză.
    Sanatate

    Este bine să mâncăm roșii cu brânză.

    mai 16, 2024Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
    Este bine sa mancam rosii cu branza
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Cât de sănătos este mâncăm roșii cu brânză

    În ceea ce privește roșiile cu brânza, Mihaela Bilic respinge ideea unei combinații culinare greșite: „Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, ‘am mâncat, o fi păcat’? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete. Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu.”, spune Mihaela Bilic.

    „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească”, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Roșiile reprezintă un aliment de bază pe masa românilor, datorită valorilor nutriționale pe care le oferă. „Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară”, susținându-și argumentele. „Are puține calorii, conține peste 95% apă, este bogată în fibre și minerale. Aciditatea din roșie favorizează absorbția fierului din carne, pește și legume, motiv pentru care tocănițele, ghiveciurile de legume sau sosurile pentru paste sunt mai gustoase și mai sănătoase dacă sunt preparate cu sos de roșii. Sucul de roșii reprezintă o alternativă mai sănătoasă și mai prietenoasă cu silueta decât sucul de portocale. Un pahar de suc de roșii conține doar jumătate din caloriile prezent în orice alt suc de fructe și doar 30% din cantitatea de fructoză din sucul de portocale.”, argumentează nutriționistul.

    Sursa: realitatea.net

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Related Posts

    Stenoza canalului vertebral: cauze și persoane afectate

    aprilie 23, 2025

    Cum să recunoști o urgență cardiovasculară și acțiuni necesare

    aprilie 23, 2025

    Test optic ce ajută la identificarea trăsăturilor autiste.

    aprilie 22, 2025

    Fructele ce albesc dinții, ard calorii și controlează glicemia. Sezonul începe în mai.

    aprilie 22, 2025

    Metode eficiente pentru a scăpa de anxietate.

    aprilie 22, 2025

    Nouă regulă ANPC pentru limitarea accesului minorilor la țigări.

    aprilie 21, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Politica cookies
    • Contact
    • Facebook
    • Politica
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.