Close Menu
    Ultimele stiri

    Jaful AFM în contextul istoric: Cum România 2025 reiterează tiparele de pradă ale secolelor precedente

    iunie 20, 2025

    Trei povești din labirintul AFM: Când aceeași garanție salvează și condamnă în același timp

    iunie 11, 2025

    Polițistul Jurjuț Cristian, trimis să execute percheziții la familia Talpoș: ‘Doar executăm ordine’

    iunie 5, 2025
    Pe Subiect
    SUBSCRIBE
    • Politica
    • Justitie
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse
    • Justitie
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Social
    Pe Subiect
    Home»Sanatate»Obiceiul de a consuma alimente nesănătoase.
    Sanatate

    Obiceiul de a consuma alimente nesănătoase.

    mai 28, 2024Niciun comentariu1 Min Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
    Obiceiul de a consuma alimente nesanatoase
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Românii adoră ca în lunile călduroase ale anului să petreacă timp la iarbă verde și să se bucure de un grătar pe cinste. Medicii trag un semnal de alarmă! Acest obicei pe care românii îl adoră poate duce la apariția cancerului, însă prea puțini știu acest lucru.

    Potrivit cercetărilor, carnea gătită la o temperatură ridicată este un mediu favorabil pentru anumite reacții biochimice ce produc compuși cancerigeni. Studiile făcute pe carnea gătită în acest mod au arătat că porțiunile mai negre, care intră direct în contact cu grătarul, sunt o sursă de chimicale cancerigene. Aceste chimicale afectează în mod direct ADN-ul și încep să provoace mutații care pot duce la dezvoltarea cancerului.

    Atunci când proteinele sunt încălzite până în punctul în care carnea începe să devină maronie sau neagră, încep să apară aminele heterociclice, substanțe cunoscute ca fiind cancerigene. Aceste substanțe apar atunci când căldura extremă provoacă reacții între aminoacizii care se găsesc în mod normal în proteinele și creatina din mușchi. Același efect îl are și prăjirea cărnii, nu doar coacerea pe grătar. Acest lucru este valabil pentru orice tip de carne (pește, carne roșie, pui), dar nu se aplică și în cazul legumelor.

    Sursa:

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Related Posts

    Stenoza canalului vertebral: cauze și persoane afectate

    aprilie 23, 2025

    Cum să recunoști o urgență cardiovasculară și acțiuni necesare

    aprilie 23, 2025

    Test optic ce ajută la identificarea trăsăturilor autiste.

    aprilie 22, 2025

    Fructele ce albesc dinții, ard calorii și controlează glicemia. Sezonul începe în mai.

    aprilie 22, 2025

    Metode eficiente pentru a scăpa de anxietate.

    aprilie 22, 2025

    Nouă regulă ANPC pentru limitarea accesului minorilor la țigări.

    aprilie 21, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Politica cookies
    • Contact
    • Facebook
    • Politica
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.