Close Menu
    Ultimele stiri

    De ce crește AUR în sondaje? Frustrarea populației

    septembrie 18, 2025

    De ce AUR crește în sondaje, explică un sociolog.

    septembrie 18, 2025

    Ilie Bolojan, despre plafonarea prețurilor: „Decizia va fi anunțată săptămâna viitoare”

    septembrie 18, 2025
    Pe Subiect
    SUBSCRIBE
    • Politica
    • Justitie
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse
    • Justitie
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Social
    Pe Subiect
    Home»Sanatate»Cea mai mare greșeală a românilor la masa de Paște.
    Sanatate

    Cea mai mare greșeală a românilor la masa de Paște.

    aprilie 20, 2025Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
    Cea mai mare greseala a romanilor la masa de Paste
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Greșelile alimentare de Paște: Avertismentul nutriționistului Mihaela Bilic

    Consumul excesiv de alimente într-un timp scurt reprezintă una dintre cele mai frecvente greșeli pe care românii le fac la masa de Paște. Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra riscurilor asociate acestui obicei, care pot duce la disconfort digestiv și chiar la necesitatea intervenției medicale.

    „Mâncăm mult, dar totul deodată”

    Mihaela Bilic subliniază că problema nu constă în varietatea preparatelor tradiționale, ci în tendința de a consuma cantități mari de mâncare la o singură masă. Aceasta recomandă împărțirea meniului pe parcursul zilei, pentru a permite organismului să digere corect fiecare aliment.

    „Avem două zile de sărbătoare, nu doar una. Este important să nu ne grăbim să consumăm totul deodată. Pauzele între felurile de mâncare sunt esențiale pentru a evita suprasolicitarea organismului”, explică nutriționistul.

    Moderația, cheia unei sărbători liniștite

    Chiar dacă masa de Paște este bogată în preparate tradiționale, Mihaela Bilic recomandă moderația. Gustarea treptată a preparatelor și respectarea unor intervale de 3-4 ore între mese pot transforma experiența culinară într-una plăcută și sănătoasă.

    „Cantitatea face diferența. Nu este nevoie să gustăm din toate preparatele deodată. Organismul are nevoie de timp pentru a procesa alimentele, iar pauzele sunt esențiale pentru o digestie corectă”, adaugă aceasta.

    Riscurile consumului excesiv

    Consumul exagerat de alimente într-un timp scurt poate duce la probleme digestive severe, inclusiv greață, balonare sau chiar complicații mai grave. Mihaela Bilic avertizează că astfel de situații pot fi evitate printr-o planificare atentă a meselor și prin respectarea unor porții moderate.

    Un Paște fără excese

    Mesajul nutriționistului este clar: sărbătorile ar trebui să fie despre bucurie și echilibru, nu despre excese alimentare. Prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, putem transforma masa de Paște într-un prilej de relaxare și bună dispoziție, fără riscuri pentru sănătate.

    Sursa: www.realitatea.net/stiri/actual/cea-mai-mare-greseala-pe-care-o-fac-romanii-la-masa-de-paste-ce-atentionare-face-nutritionistul-mihaela-bilic_6804cebc5344431d122e4de2

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    C Horia

    Related Posts

    Partidul Umanist Social Liberal a protestat la Ministerul Sănătății

    septembrie 18, 2025

    Rogobete despre concediile medicale fictive: „Vor fi măsuri”

    septembrie 16, 2025

    Guvernul publică lista spitalelor nefinanțate PNRR.

    septembrie 12, 2025

    Rogobete: Medicii care dezinformează riscă să nu mai profeseze.

    septembrie 12, 2025

    Florin Marin a fost internat la terapie intensivă.

    septembrie 11, 2025

    35 de medicamente noi adăugate pe listele compensate

    septembrie 10, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Politica cookies
    • Contact
    • Facebook
    • Politica
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.