Close Menu
    Ultimele stiri

    Noul șef al Vămii: cine este Bogdan Bălan?

    septembrie 18, 2025

    Kelemen Hunor cere lui Ilie Bolojan să nu se opună plafonării prețurilor

    septembrie 18, 2025

    Ioana Dogioiu i-a răspuns lui Grindeanu: „Stenogramele conțin discuțiile”.

    septembrie 18, 2025
    Pe Subiect
    SUBSCRIBE
    • Politica
    • Justitie
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse
    • Justitie
    • Advertoriale
    • Anunturi comerciale
    • Editoriale
    • Social
    Pe Subiect
    Home»Sanatate»Beneficiile unui pahar de vin roșu zilnic.
    Sanatate

    Beneficiile unui pahar de vin roșu zilnic.

    ianuarie 10, 2025Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Telegram Email
    Beneficiile unui pahar de vin rosu zilnic
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Beneficiile ascunse ale vinului roșu: mit sau realitate?

    Vinul roșu a fost mult timp subiectul unor studii care au scos la iveală proprietăți surprinzătoare. De la puterea sa de a elimina bacterii periculoase până la efectele benefice asupra sănătății inimii, această băutură continuă să fascineze cercetătorii și consumatorii deopotrivă.

    Un dezinfectant natural cu istorie

    În vremurile de demult, vinul era considerat un dezinfectant puternic. Testele moderne confirmă că acesta poate ucide bacterii precum E. coli și germenii de febră tifoidă în intervale de timp variind între câteva minute și câteva ore. În timpul epidemiei de holeră din Paris, vinul a fost folosit pentru a dezinfecta apa, salvând nenumărate vieți.

    Antibioticul naturii

    În anii 1950, un cercetător francez a descoperit că vinul are efecte similare cu cele ale penicilinei. Chiar și diluat, acesta a demonstrat o potență remarcabilă împotriva bacteriilor. Mai mult, în anii 1970, s-a constatat că vinul și sucul de struguri au activități antivirale puternice, fiind eficiente împotriva unor virusuri precum poliovirusul și virusul herpes simplex.

    Un aliat al sănătății inimii

    Consumul moderat de vin roșu stimulează colesterolul bun și previne formarea cheagurilor de sânge datorită resveratrolului, un compus cu proprietăți anticoagulante. Studiile arată că două pahare de vin pe zi pot reduce riscul de atac de cord cu până la 40%. Totuși, excesul poate avea efecte negative, crescând riscul de cancer și alte boli grave.

    Un echilibru delicat

    Deși vinul roșu are beneficii evidente, moderația este cheia. Depășirea cantității recomandate poate transforma această băutură benefică într-un factor de risc. Cercetările continuă să exploreze potențialul vinului, dar consumatorii trebuie să rămână informați și responsabili.

    Sursa: www.realitatea.net/stiri/actual/ce-beneficii-are-un-pahar-de-vin-rosu-pe-zi-ce-spun-specialistii_6781128f0d70da0bdd77d03a

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Related Posts

    Partidul Umanist Social Liberal a protestat la Ministerul Sănătății

    septembrie 18, 2025

    Rogobete despre concediile medicale fictive: „Vor fi măsuri”

    septembrie 16, 2025

    Guvernul publică lista spitalelor nefinanțate PNRR.

    septembrie 12, 2025

    Rogobete: Medicii care dezinformează riscă să nu mai profeseze.

    septembrie 12, 2025

    Florin Marin a fost internat la terapie intensivă.

    septembrie 11, 2025

    35 de medicamente noi adăugate pe listele compensate

    septembrie 10, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    • Politica de Confidențialitate
    • Termeni și Condiții
    • Politica cookies
    • Contact
    • Facebook
    • Politica
    • Sanatate
    • Sport
    • Diverse

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.